Jak bubnové sušičky sušit

Mít suché boty se může zdát banální. Ale to je velká chyba. Je důležité pečovat o obuv nejen z hlediska praní, ale také z hlediska sušení. Nosit neúplně suchou obuv může způsobit značné potíže, např. B. Plíseň v botách nebo puchýře na nohou. Kromě toho má sušení bot v sušičce své výhody. Pokud boty vysušíte podle těchto pokynů, nechte je relativně rychle zaschnout a díky tomu se vám za chvíli vrátí na nohy.

Jak sušit botu

Je bezpodmínečně nutné zjistit materiál, ze kterého jsou boty vyrobeny. Do sušičky můžete bez obav dávat plasty nebo bavlnu. Co však rozhodně není zahrnuto, jsou kožené boty nebo boty s gelovou podrážkou. A samozřejmě žádné špinavé boty. Všechny boty by měly být předem omyty ručně jemným čisticím prostředkem. Doporučuje se také odstranit tkaničky z bot (s výjimkou posledních nýtů - to stále dává smysl). Jakmile získáte všechny potřebné informace, můžete pokračovat v procesu sušení sami. Pamatujte, že boty by měly být sušeny maximálně 60 minut při nízké nebo střední teplotě.

Sušička nemusí být plná, ale doporučujeme si boty nesušit sami. Pokud do sušičky vložíte několik ručníků nebo utěrek najednou, zabráníte jejich poškození bočními nárazy. Boty se do sušičky umístí jako poslední. Přitlačte podrážky ke sklu dveří špičkami nahoru. Nyní přichází role tkaniček na posledních nýtech. Když zavřete dveře, přidržte je a sevřete je, aby se boty v sušičce nemohly volně pohybovat.

Máte doma sušičku se speciálním košem na boty? V tomto případě můžete přeskočit proces používání tkaniček, úplně je vyjmout a obklopit boty ručníky a utěrkami.

Samozřejmě existují i jiné „klasické“ taktiky na sušení obuvi. Samozřejmě je také možné vyložit boty absorpčním papírem, aby voda rychleji pronikla a nechala ji v teple uschnout. Sušení v sušičce je však mnohem rychlejší a spolehlivější. Nezapomeňte zlikvidovat barevný papír, např. B. Noviny s tiskem textu. Například černá barva na bílých botách může způsobit nepohodlí.

Stále se obáváte, že se něco pokazí, vaše boty se poškodí a vy si na to nemůžete stěžovat? Vezměte si leták ze zakoupených bot a tam musíte určit, v jakém případě lze boty použít.