Jak vyčistím bílé tenisky?

Jak vyčistím bílé tenisky? 🧼

Jsou čisté jako padlý sníh! Bílé tenisky, které byly právě vytaženy z krabice, svítí a jsou připraveny na první výlet v krabici na boty. Přitahují pozornost na ulici, když sedí vedle každého oblečení. Jak můžete udržet auru nových bot co nejdéle?

Než půjdete do společnosti

Základem je účinná impregnace hned od začátku. Než vyrazíte v bílých teniskách, ošetřete je kvalitním hydroizolačním prostředkem. Bez ohledu na to, zda jsou vaše bílé tenisky vyrobené z kůže nebo plátna , zaslouží si ochranu před malými prachovými částicemi a velkými kapkami, kterým někdy nelze zabránit.

Nejrychlejší způsob čištění pouze těch tenisek, jejichž bílá barva má neviditelný ochranný film.

Pravidelná péče o bílé tenisky

Jakmile na látkových a kožených teniskách uvidíte špínu, udeřte. Nečistoty mohou pronikat hluboko do materiálů a jejich čištění je pak mnohem těžší. Z tohoto důvodu doporučujeme přidat do své týdenní rutiny půl hodiny péče o boty. Ocení to nejen tyto bílé tenisky.

    Co k tomu potřebujete?
  • Starý zubní kartáček nebo jiný malý zubní kartáček s měkkými štětinami
  • prací prášek
  • Mísa s vodou
  • Do misky dejte trochu vody, pracího prášku a silnější kaše. S pomocí zubního kartáčku můžete dostat malé záhyby na podrážce a věk bot a taneční noc se na vašich bílých teniskách neprojeví.

    Sundej to z podlahy

    Po delším nošení použijte místo čisticího prášku sódu bikarbónu. Škrábance a oděrky na bílé podrážce od špičky můžete odstranit bílým lakem na nehty nebo permanentní značkou na laky na nehty z papírnictví. Pokud máte boty z bílé látky bez lepené gumy, můžete je nechat uschnout na přímém slunečním světle. To také pomáhá bílým vyniknout. Ale buďte opatrní, pokud tenisky s gumou vystavíte přímému slunečnímu záření, mohou se na nich vytvářet žluté skvrny, které již nebudete moci sundat. Na slunci mohou oxidovat stopy lepidla a dalších chemikálií, které nenávratně poškodí obuv. Je lepší sušit takové boty plné novin v dobře větrané místnosti.

    Tenisky do pračky?

    Poslední možností při čištění obuvi by měla být automatická pračka. V tomto případě je 50:50, že své boty vytáhnete hezčí, než je vložíte do pračky. Pokud se k takovému kroku uchýlíte, perte boty jednu po druhé v pytlích na prádlo s vytaženými tkaničkami, bez bělidla a aviváže, a to vždy jen pro šetrný program.

    Šité plátěné boty mají šanci na přežití. Lepené jsou mizerné a kožovité jsou právem odsouzeny k smetí. Musíme se tedy vrátit na začátek. Impregnace je základ.


    Bílé tenisky