9 tipů na čištění bílých tenisek

Bílé tenisky se hodí ke každému outfitu a jsou jeho osvěžením. Ale zažloutlé a obarvené, nevypadají tak dobře jako úplně nové. Dávejte proto pozor na bílé tenisky pro ženy, muže i děti a udržujte je zářivě bílé!

Čistě bílé tenisky New Balance MS247EW

Zapomeňte na pračku a bělidlo

I když se pračka může zdát jako rychlé a efektivní řešení praní bílých tenisek, škodí více. Pračka není tak šetrná k vašim botám , takže se může zbavit nečistot. Zároveň se poškodí vaše tenisky.

Bleach má opačný výsledek, než si dokážete představit. Kvůli velkému množství chloru se na botách mohou objevit žluté skvrny. A přesto se chcete zbavit skvrn! Tak jaké bílé tenisky? Využijte babské rady nebo chemikálie a užívejte si jiskřivé bílé nesmysly!

Jak čistím bílé plátěné nebo kožené trenéry?

  1. Mýdlo a voda . Nejprve vyzkoušejte nejjednodušší způsob, který může být dostatečně efektivní. Očistěte tenisky mýdlovou vodou, opláchněte je a nechte je uschnout. Ale ne na přímém slunečním světle! Ostré sluneční paprsky mohou změnit svou barvu.
  2. Zubní pasta obsahuje přísady, které jsou účinné při bělení. Použijte zubní kartáček, trochu zubní pasty a lehce obepněte povrch tenisek. Můžete také použít pastu na gumovém okraji podešve. Nakonec tenisky vypláchněte.
  3. Jedlá soda je univerzálním zachráncem každé ženy v domácnosti. Smíchejte sódu a ocet v poměru 1: 2 a promíchejte (například pomocí starého zubního kartáčku) tak, aby vznikla kaše. Poté jej naneste na boty a nechte působit asi 20 minut. Nakonec opláchněte a nechte zaschnout.
  4. Odličovač nejen odstraňuje nečistoty z obličeje. Stejně dobře to pomůže teniskám. Naneste trochu mléka na vatový tampon nebo hadřík a obarvte boty.
  5. Šampon na vlasy překvapivě dobře funguje i na špinavých teniskách. Houbu namočte do vody, přidejte šampon a odstraňte špínu z tenisek. Nezapomeňte si opláchnout šampon z bot.
  6. Vlhčené ubrousky pomáhají rychle odstraňovat každodenní nečistoty. Špína nevyschne a v budoucnu nezpůsobí problémy s odstraňováním problémů.
  7. Citron není dobrý jen na nachlazení! Pomůže také v boji proti skvrnám. Namočte kousek látky do citronové šťávy a použijte ji k drhnutí tenisek. Nechejte působit dalších 15-20 minut a nakonec opláchněte studenou vodou.
  8. Řešením jsou samozřejmě také čisticí prostředky a čisticí pěny pro čištění koupelny nebo sprchy! Naneste je na houbu a vydrhněte tenisky. Nakonec si boty opláchněte.
  9. Bílý krém pomáhá bojovat proti nezničitelným skvrnám. Protože ani chemie a rady babičky nemusí vždy pomoci. Jednoduše použijte krém k maskování zbývajících skvrn.

Pravidelnost a impregnace udělají nejvíce

Prvním krokem po zakoupení nových tenisek (nejen bílých) je hydroizolace. Díky ochranné vrstvě nezůstává na teniskách tolik nečistot. A jejich barva nejen slábne. Podle materiálu tenisek zvolte vhodný hydroizolační prostředek a postupujte pečlivě podle pokynů.

Pamatujte, že jedna vrstva hydroizolace nestačí a vaše boty nebude chránit navždy. Celý postup proto pravidelně opakujte - u bílých tenisek to můžete udělat každé dva týdny. Aby boty zůstaly bílé, po každém opotřebení bojujte s nečistotami - setřete ze zářezů prach a další špínu. Například vlhčené ubrousky. Současně co nejdříve odstraňte všechny větší skvrny, aby nevyschly.

Jak vyčistím bílou podrážku boty?

Chcete, aby vaše boty byly úplně bílé a světlé? Nezapomeňte na podrážku nebo alespoň na zažloutlou gumu, která lemuje podrážku. K tomu použijte zubní pastu a kartáček na zuby , pomalu je kroužit přes dásně a odstranit všechny nečistoty.

Nezapomeňte, že to závisí nejen na způsobu čištění, ale také na materiálu tenisek a druhu nečistot. Nevyhazujte tedy tenisky do koše, když selžete poprvé, a vyzkoušejte další tipy.