Jak roztáhnout tenisky?

Vysněné boty, ale trochu mačkáš? Máme pro vás několik tipů, jak z nich během několika dní udělat nejoblíbenější tenisky.

Co nedělat

1. Nehřívejte tenisky s podešví z PVC nebo plastu pomocí fénu. Tato metoda funguje pouze u kožených bot. Teplo může tyto materiály poškodit a ovlivnit lepidlo používané při výrobě.

2. Netlačte na pilu. Pokud vám boty při vyzkoušení nesedí, ujistěte se, že nemají normální velikost. Každý výrobce tenisek má jiné číslování.

Mírně rozložené tenisky

Jak upravit velikost tenisek

Pokud během testu pocítíte tlak na palce, malíčky nebo paty, nepodceňujte první krok. Vše, co musíte udělat, je nanést tyto nášivky a popadnout vysoce kvalitní bavlněné ponožky. Ve svých nových botách si zároveň neplánujte pochůzky na celý den. Krátké způsoby, jak si na boty zvyknete a roztáhnete je, jsou cestou k vašim oblíbeným teniskám.

Pokud jsou nové tenisky obecně těsnější, pak to většinou bude nějakou dobu trvat. Noste teplé silné ponožky a doma si obujte jen nové boty. Tímto způsobem nebudete moci roztáhnout boty o jednu velikost. Ale pomůže vám uvolnit celý obvod tenisky podle vaší nohy.

Dalším tipem na rozdávání tenisek jsou mokré noviny. Pokud boty důkladně vyplníte mokrými novinami, absorbují vlhkost a stanou se pružnějšími. Aby nedošlo k poškození stélky, neměly by být noviny úplně mokré. Mokrá papírová koule by mohla skvrnit vnitřek boty. Na prstech a patách opatrně tvarujte vlhké papíry. Tedy zejména tam, kde na vás tlačí.

Někdy to prostě nefunguje: výměna, vrácení

Než začnete měnit velikost tenisek, měli byste pečlivě zvážit, zda je to vůbec realistické. Po ukončení procedury je nelze vrátit ani vyměnit. Pokud máte špatnou velikost, špička je příliš úzká nebo polstrování na patě není pro vaše Achillovy šlachy pohodlné, výměna nebo vrácení obuvi je mnohem jednodušší a rychlejší. V e-shopu kecky.cz můžete boty vyměnit až 30 dní po jejich převzetí.