Historie značky New Balance

Výroba značky New Balance začala na počátku 20. století, zejména v roce 1906. Jejím zakladatelem byl William J. Riley, který zajistil bohatou budoucnost nejen této společnosti, ale také kvalitní a zdravé obuvi. Místo, kde příběh začal, byl Boston, USA. Hlavní myšlenkou této společnosti bylo zpříjemnit lidem kroky a kromě obuvi také vyrábět doplňky, které pomáhají zlepšovat pohodlnou chůzi.

Výroba tenisek New Balance

Jedním z takových prvků, které mělo pomoci příjemné procházce, byl oblouk podpěrné nártu. Jeho úkolem bylo udržovat nohu ve správném tvaru a přispívat ke správné náladě boty. Tento typ „vylepšené“ obuvi byl oblíbený u mnoha zákazníků, včetně policistů, zdravotníků a zdravotníků. Popularita těchto bot byla obzvláště vysoká, protože nabízejí pohodlí i v dlouhém každodenním životě.

V roce 1934 došlo k první zásadní změně ve vedení společnosti. Artur Hall se stal novým obchodním partnerem, který díky svým rozsáhlým zkušenostem v této oblasti dokázal zvýšit popularitu značky. Nabídka zahrnovala nejen sportovní obuv, ale také zdravotní obuv, která je k dispozici pouze na lékařský předpis.

William J. Riley se rok co rok rozhodl předat své umění žít dětem. Paní Kidd byla přímým potomkem Williamse, takže rodinná tradice značky byla zachována. Navazují na danou filozofii značky, jejímž jádrem byla snaha vyrábět speciální designérské boty, které budou vynikajícím společníkem pro sport a běžné i mimořádné události .

Výrobní sklad New Balance

Významnou revolucí ve vývoji této značky byla výroba světového modelu Trackster. Jednalo se o vůbec první typ obuvi s vlnitou podrážkou, která byla k dispozici v mnoha šířkách. Přitáhlo pozornost mnoha sportovců, kteří kvůli své kvalitě označili boty za nejvhodnější pro náročné zákazníky.

Další dominantní vlastností značky New Balance byla výroba nejlehčí tréninkové obuvi s názvem NB 890. Snadný pohyb a jedinečná citlivost na nohy přilákaly všechny typy zákazníků. Výjimečný úspěch byl výsledkem produkce založené na vlastní produkci, důvěře v týmového ducha a péči při tvorbě každého páru.

V současné době se pod touto značkou vyrábí nejen kvalitní obuv, ale také oblečení. Díky vlastnostem bot New Balance, na nichž je založena vzájemná spokojenost výrobce a zákazníka, patří dnes originální díly k nejoblíbenějším.