Trendy jarního tenisu pro letošní rok 2020

Tenisky, tenisky, plátno, jedna bota, spousta jmen a nekonečné způsoby, jak být stylovými v teniskách. Jak nosím tenisky letos na jaře?

Špičkové tenisky New Balance WL574SOJ na jaro 2020

Barvy, barvy, pastelky

Velké značky jako Vans nebo New Balance neochotně přidaly do letošních jarních kolekcí barevné modely. Pokud máte odvahu, vydejte letos na jaře pořádnou dávku barvy. Čím bláznivější kombinace, tím lepší. Ještě více, pokud je váš šatník obvykle konzervativní a dominuje černá. Nebo pokud hledáte způsob, jak oživit nesmrtelný základ šatníku v podobě bílého trička a klasických džínů. Letos bude na jaře oceněna zejména odvaha, kterou je třeba vidět, a snaha dostat se ze své komfortní zóny. Pokud si netroufáte vyzkoušet neonové a metalické barvy, flitry nebo divoké vzory, je povolena také „trocha odvahy v rámci zákona“ v podobě pestrobarevných tkaniček.

Barevné tenisky na jaro 2020

Zlaté osmdesátá léta

2020 vypadá také jako velká návratnost pro retro. Narozeni dříve, budou si pamatovat své mládí v „osmdesátých letech“ a ti, kteří dosáhli puberty v devadesátých letech, mohou mít ještě některé nostalgicky skryté kousky. Velký návrat k módě v 80. a 90. letech je patrný i ve světě tenisek. Ti, jejichž design připomíná modely z dob našich rodičů nebo mládí našich rodičů, se letos vrátí.

Platformy, kamkoli se podíváte

Když už mluvíme o inspiraci z 90. let, pamatujte si, jak Spice Girls nosily boty v botách na vysokých platformách (pokud byste normálně mohli něco takového chodit)? A pamatujete si, jak krátce po konci té éry bylo prakticky v módě vystoupit na veřejnosti v něčem podobném? Současní módní návrháři si pravděpodobně také pamatují, že vysoké podpatky mohou být také smrtelně nepohodlné. Kromě toho ale nohy gazel z módní dráhy obvykle nemají společného smrtelníka. Proto se počítá každý způsob, jakým můžete přidat požadované palce, aniž byste ztratili pohodlí. Na vysoké plošině se tedy boty vrátily do popředí. A ve všech možných formách. Zapomeňte ale na chvíli na sandály a obujte si pohodlné tenisky. Jsou v pohodě a rozhodně jim neublíží nohy.

Na Everest nebo jít na procházku?

Časy, kdy každý módní influencer vytahoval odpadky v Blahnikových lodích, jsou pryč. A když měla boty v botníku, nosila je pouze tam, kde byly původně zamýšleny. Hory, které lze obvykle přivést do města, se staly také hitem. Zaujali své místo vedle těžkých bot s typickými podrážkami „traktoru“, ke kterým měla mnoho dívek jemné oblečení. Tímto trendem se inspirovaly i aktuální kolekce tenisek, jejichž modelem byly outdoorové boty. Jsou především mimořádně pohodlné a vhodné pro kombinaci s pohodlným ležérním oblečením a pro vytvoření kontrastu k čistě dívčím outfitům.

Ošklivé tenisky nebo opravdu divné boty

Hitem, který existuje již několik sezón, jsou takzvané ošklivé tenisky . Pravděpodobně nejstručnějším českým překladem tohoto výrazu by byly „ošklivé tenisky“. Správně, cílem je, aby tyto boty vypadaly divně: drsné, zbytečně o několik velikostí větší, retro, zastaralé, na obrovských platformách atd. Přehnané: zkrátka, čím horší, tím lépe. V podstatě, když zamícháte vše, o čem jsme diskutovali výše, a přidáte něco zvláštního, máte na sobě jednu v očích dnešních módních policistů. Jedná se o módní trend pro odvážné a jedná se hlavně o mladší generaci. Tato obuv však rozhodně nesouvisí s věkem. Troufáš si?