Co jsou tenisky?

Nebojte se stylových tenisek . Ukážeme vám (nejen), jak je nosit

Název tenisky zní docela exoticky, ale za tím jsou stylové boty. Co to je a odkud tyto boty pocházejí?

Co jsou tenisky?

Termín tenisky je v podstatě jiný název pro tenisky. Na tenisky lze tedy pohlížet jako na sportovní obuv pro svůj původní účel. Z hlediska technologie výroby obuvi se obvykle jedná o lepené boty s podešví z gumy nebo plastu. Svrchní materiál tenisek je vyroben z kůže nebo plátna.

Jak se vyráběly tenisky

Historie tenisek sahá až do roku 1860. Úplně první obuv byla vyrobena v Anglii a podle dostupných zdrojů byly tenisky nebo tenisky také ve Spojených státech přibližně ve stejné době. První takové boty však ještě nejsou určeny pro sport. Byly vyrobeny jako plážové boty a měly plátěný svršek s gumovou podrážkou.

Dnes za tenisky stojí dlouhá historie řady kultovních značek - Converse, Adidas, Puma, New Balance nebo Vans. A nejen zahraniční, ale i českou. Například v České republice se tenisky BOTAS staly ikonou. Odtud pochází další z populárních jmen pro stejný typ obuvi. Zejména starší generace se zvykne jednoduše nazývat tento typ botasky.

Jak nosit tenisky

Z módního hlediska lze říci, že fantazii se meze nekladou. Tenisky již nejsou sportovní obuví. Nadčasovou kombinací jsou klasické modré džíny doplněné bílými teniskami. Pokud chcete silnější kontrast, nahraďte modré kalhoty černými.

Kromě ležérního oblečení jsou tenisky vhodné také k elegantnějším oděvům, jako jsou sukně nebo šaty. Statečné dívky je mohou kombinovat také s bundou. Ani v tomto ohledu nejsou pánové bez šance. Vyjměte ze skříně džíny nebo elegantnější kalhoty.

Jak uvázat tenisky

Kouzlo dobrého oblečení spočívá v detailech. Existuje mnoho způsobů, jak uvázat tenisky. Podle Iana Fieggena existují zhruba dva biliony možností. Konkrétní koncept závisí hlavně na tom, jak má znít celkový styl vašich šatů.

Kombinace bundy a bílých tenisek vyžaduje jednodušší koncept, který nás už naučily naše matky. Ale nemusíte se bát ani extravagance a například si řádně poklonit boty. Nebo vyřešte problém uvolnění tkaniček jednou provždy díky barevným silikonovým tkaničkám.


Co jsou tenisky?